| Több

Altató helyett Sleepwellness!

Irsai Hortenzia

A Sleepwellness egy olyan módszer, amelynek segítségével a pszichés alvászavarokban szenvedő embereket „meg lehet tanítani” aludni...

SleepwellnessA módszer kiválóan alkalmas arra, hogy kb. 8 -12 alkalom alatt olyan tudást és olyan új életkészségeket lehet elsajátítani, amelyek alkalmazásával a jó alvás szinte bármikor elérhetővé válik. Aki valaha is megtapasztalta, milyen érzés éjszaka álmatlanul forgolódni az ágyban és szorongva gondolni arra, hogy vajon el tudok-e aludni vagy sem – ezzel a kiszolgáltatottsággal, bizonytalansággal és gyötrő fáradtsággal nap mint nap szembenézni – sejti igazán mekkor érték is az alvás, aludni tudni. Kipihent, kiegyensúlyozott és derűs lesz, a munkájában hatékony, mentális és fizikai teljesítőképessége lényegesen megnő. Jobb lesz a memóriája, tanulási és koncentrációs képessége.

A Sleepwellness az alvásfiziológia, a kronobiológia és a pszichológia tudományos eredményeire alapozott tréning. A kronobiológusok megfigyeltek egy kb. 90 percenként ismétlődő bioritmust, a nyugalom-aktivitás ciklikus változásának alapritmusát, ami éjszaka az alvásunkat szabályozza . A különböző alvásfázisok az ébredés beindításáért felelősek. A ciklusok végén egy „kapu” nyílik meg , amin keresztül éber állapotból – ha az alváskésztetésünk nagy, azaz ha elég fáradtak vagyunk – átléphetünk az alvás állapotába, alvásból pedig – ha alváskésztetésünk már nincs, azaz kipihentük magunkat – derűsen, frissen, üdén felébredhetünk. 

Sleepwellness

Az alvástréning lényege ennek a bioritmusnak a megismerése és az elalváskapuk jelentkezésére való tudatos felkészülés, ami révén lehetővé válik az elalváskapun keresztül észrevétlenül átcsúszni az alvás állapotába. Ez tanulható meg a Sleepwellness tréningen, ami egyrészt az alvási rituálé kialakítása, másrészt egy speciális gyakorlatsor, ami megkönnyíti az elalváskapun való gondtalan átjutást. A tréning során további olyan életkészségeket lehet megtanulni, amelyek a tudatos, nyugodt, egészséges életvezetés és ezáltal a nyugodt alvásnak a zálogát jelentik, a speciális gyakorlatsor pedig „mellékhatásként” a memóriát fogja nagyon hatékonyan fejleszteni.

Dr. Hermánné Fogarassy Éva pszichológus Magyarországon elsők között kezdett foglalkozni a biológiai ritmusok és az alvászavarok terápiás kezelésével.

Egészség rovat cikkei

A dohányzásmentes életért!

Kezdődött az aluljárókkal, folytatódott a vasútállomásokkal, várókkal és tömegközlekedési megállóhelyekkel, ám a törvény lehet, hogy tovább szigorodik. A zárt közterületeken, vendéglátóhelyeken (kocsmák, bárok, diszkók stb.) is tilos lesz a dohányzás, ha az Országgyűlés elfogadja a módosítást, júliustól valószínűleg tilos lesz dohányozni a vendéglátóhelyeken, munkahelyeken. A bírságból befolyó pénzt csak egészségügyi célokra fordíthatnák. tovább..

A jó hallás ára

A világ népességének mintegy 10%-a szenved halláscsökkenéstől. Sokan közülük gátoltnak érzik magukat szociális és foglalkozásbeli helyzetükben. A fül-orr-gégészek és az audiológusok megfelelő módszert tudnak mindenkinek ajánlani hallásgondja megoldására. Ez természetesen pénzbe kerül. tovább..

Altató helyett Sleepwellness!

A Sleepwellness egy olyan módszer, amelynek segítségével a pszichés alvászavarokban szenvedő embereket „meg lehet tanítani” aludni... tovább..

Rettegett gyermekbetegség a fülfájás - II. rész

A fülfájás rettegett gyerekbetegség – hihetetlen fájdalmakkal jár, és a süketség rémképét vetíti elő. Számtalan alternatív gyógymód kínál enyhülést, miközben rémtörténetek tucatjai zavarják össze a kezdő anyukákat. Pedig a fülfájás általában nem okoz maradandó károsodást, a szakszerű fülészeti kezelés pedig nem fájdalmas!  (Folytatás) tovább..

Aktuális ajánlataink