| Több

Geocaching - Kincsek nyomában

Szerző: Kiri

Mindenkiben, valahol mélyen, ott lakozik egy kis Indiana Jones. A kincsek keresésének imádata származhat gyermekkorunkból, vagy az is lehet, hogy már a génjeinkbe van kódolva. A Geocaching egy nemzetközi játék, melynek minden kalandvágyó a részese lehet.

Egyre többen tudják, hogy a navigációra használt GPS eszközöket játékra is lehet használni. Ahogy ezek a ketyerék egyre olcsóbbá, pontosabbá, és elterjedtebbé váltak hazánkban is, úgy kezd(ett) egyre népszerűbbé válni a Geocaching is. Tovább lendít a szekéren, hogy lassan a felső-középkategóriás telefonokban is alapfelszereltség lesz a beépített GPS, így már nem is kell külön megvenni.

A játékot természetesen bárki játszhatja, akár egyedül is, de természetesen ezt is jobb móka csapatosan művelni. A feladat annyi, hogy a megadott koordinátákat a GPS készülékünkbe betápláljuk, majd ennek, és egy apró leírás segítségével megkeressük az elrejtett ládát, és ott elhelyezzünk valami apróságot. Ez gyakorlatilag bárhol lehet, városban, természetben, valamilyen nevezetes helyen, de akár a „semmi közepén" is. Természetesen, ha többen vagyunk jó, ha több GPS van, nagyobb az élvezet több csapatra oszlani és versenyezni, hogy ki találja meg előbb. De egyel is el lehet boldogulni, tekintve, hogy ezek pontossága körülbelül 10-20 méter, így azért viszonylag nagy területet kell bejárni, néhol nehéz terepen. A keresésnél ne számítsunk valamilyen ókori emléknek tűnő klasszikus kincses ládára, az elrejtett dobozkák mindenütt más és más méretűek és fajtájúak. Ha megtaláljuk, nyugodtan nézegessük meg miket raktak bele az eddigi „felfedezők", de kivenni belőle nem szabad semmit. Általában egy jegyzetfüzet féle is van benne, amiben leírják, hogy mikor is rejtették el az adott dobozt, s mintegy vendégkönyvként funkcionálva mindenki otthagyhatja kézjegyét. A Geocachinget külföldön is űzhetjük, így akár nyaralásunkat is megspékelhetjük egy kis kincskereséssel, bárhová is utazunk.

A játék egyébként az Egyesült Államokból indult, s még tízéves múltra sem tekint vissza. Magyarországon ehhez képest viszonylag hamar, 2001 júniusában helyezték el az első ládát, azóta viszont már több mint 2400 várja a lelkes turistákat. Akinek felkeltettük az érdeklődését, keressék fel a hivatalos hazai illetve külföldi honlapot.

Utazás rovat cikkei

10 tipp egy New York-i kiruccanáshoz

Most, hogy vízum nélkül utazhatunk az Egyesült Államokba, New York valószínűleg még az eddiginél is népszerűbbé válik itthon. A Nagy Alma, ahogy a várost becézik, kedvelt úticél ősszel, amikor a Central Park gyönyörű színekben pompázik, télen, a karácsonyi vásárláshoz, és tavasszal is, amikor a felhőkarcolók között még nincs olyan szmog és hőség, mint a nyári időszakban. Összegyűjtöttük, mi az a tíz dolog, amire figyelni kell New Yorkban. tovább..

Budapesti járatot indít a Qatar Airways

A világ legjobb légitársaságainak számító arab fuvarozók eddig elkerülték Budapestet, de jövő januártól a Qatar Airways közvetlen járatot indít Budapestről Dohába, ahonnan így könnyebben elérhetők Magyarországról az ázsiai célpontok. tovább..

Újra repülhet a Concorde?

Az újraélesztési projektet két civil szervezet azután indította, hogy a februárban kezdődött Concorde-per a végéhez ért. tovább..

Megnyílt a MediciTravelshop Online webáruház!

Honlapunkon minden ami az utazással kapcsolatos megtalálható! Ha szeretne egy szép útikönyvet, térképet vagy albumot a már lefoglalt nyaralásához, vagy csak a gyűjteményét szeretné bővíteni, akkor weboldalunkon ezt könnyen megteheti. tovább..

Aktuális ajánlataink