| Több

Őszi-téli divat

Doór Veronika

A nyárral együtt elmúltak a meleg és hosszú nappalok, és az új évszak beköszöntével az üzletek kínálata is megváltozott. Elővehetjük melegebb holmijainkat és felfrissíthetjük ruhatárunkat. Lássuk, ezúttal hogyan alakul az őszi-téli divat.

A női felsőruházat szabásvonalai sokszor egészen absztraktak, érdekes ujjmegoldásokkal, bővebb szabású felsőknél derékon elhelyezett övekkel, apró részletekkel, fodrokkal akár masnikkal. A nehéz és vastag kötött pulóverek és kardigánok ismét fellelhetőek lesznek a polcokon. A minit a midiruhák, vagyis a térdig érő darabok váltják fel, melyek ugyanúgy nőiesek, viszont a hidegebb napokon sokkal praktikusabbak. Ha már ruhát vagy szoknyát választunk, fontos megemlíteni a hozzá való harisnyát is. Tengernyi lesz a választási lehetőség, lehet klasszikus csipkés, fekete, de akár barna vagy más pasztell árnyalatú is, vastag kötött anyagból.

A leggings sem veszített népszerűségéből, csak új hibridekkel bővül a repertoárja. A nyár folyamán divatossá vált a külföldön jeggings néven emlegetett nadrág, melyet a kevésbé hűvös napokon ősszel is hordhatunk. Az elnevezés a jeans+leggings szóösszetételből származik. Anyagában a leggingshez hasonlít, rugalmas, vékony és testhez álló, míg farmerra hajaz színeivel és varrásmintájával. Tanácsos ugyanúgy viselni, mint egyszerű fekete vagy színes társait, hosszabb, és semmiképp sem derékig érő felsőkkel. A farmert sohasem lehet megunni, de kord és tweed nadrágok is szép számmal kaptak helyet a kollekciókban.

Így nem nehéz kitalálni, hogy az idei uralkodó anyagok a gyapjú, a tweed, kord és bőr lesznek. De természetesen a finomabb anyagok és ugyanúgy képviseltetik magukat. A skót kocka, a nagy virág és állatminták feldobják majd az amúgy többnyire fekete, szürke és földszínekben játszó ruhákat. Az élénkebb árnyalatok közül a lilák és vörösek visznek egy kis pezsgést a téli hétköznapokba.

A férfiak divatja is hasonlóan alakul, mint a nőké, anyagokban, színekben egyaránt. Jellemzőek a kötött darabok, kockák, kord és strech nadrágok és most különösen felkapott lesz a bordó, a már kevésbé sportos és sokkal több elegáns elemmel tarkított kollekciókban.

Divat rovat cikkei

Az őszi kiegészítő trend

A boltok polcain már ott díszelegnek az új kollekciók darabjai, melyek idei jellegzetességeiről az előzőekben már írtam. Viszont a kiegészítők olyan sokoldalúan használhatóak és dobják fel egyszerű alapruhatárunkat, hogy érdemes külön figyelmet szentelni annak, milyeneket válasszunk ebben a szezonban. tovább..

Őszi-téli divat

A nyárral együtt elmúltak a meleg és hosszú nappalok, és az új évszak beköszöntével az üzletek kínálata is megváltozott. Elővehetjük melegebb holmijainkat és felfrissíthetjük ruhatárunkat. Lássuk, ezúttal hogyan alakul az őszi-téli divat. tovább..

Felrázva, nem keverve

Itt a nyár, a nyaralások, fesztiválok, bulik szezonja, ha máskor nem is, de ilyenkor majd' mindenki kapcsolatba kerül az alkohollal. De nem muszáj, a szokásos, megunt, sör-bor-pálinka trióban gondolkozni. Egyre több vendéglátóhelyen gyarapítják a kínálatot a finomabbnál finomabb, egzotikus hozzávalókból készült blikfangos koktélok. tovább..

Kiegészítők 2009 nyarán

Idén, ahogy a divatban minden téren, a természetesség és a vidámság a jelszó a cipők, táskák, övek, kendők és bizsuk világában is. Örüljünk az élet szépségeinek, és ne habozzunk ezt kifejezni kiegészítőinkkel sem! Egyszínű, egyszerű szabású ruhák stílusát is képesek megváltoztatni, illetve feldobni, ezért fontos szerepük van. Főleg, hogy például egy fülbevaló olcsóbb, mint egy új ruha, mégis remekül kifejezheti egyedi stílusunkat. tovább..

Aktuális ajánlataink