| Több

 Munkakeresés, állásvadászat

Ha nincs munkánk, mert felmondtak nekünk, vagy csak kezdők vagyunk, akkor mégis hova forduljunk? A régi vágásúak valószínűleg az újsághoz nyúlnának, de a XXI. században valószínűleg előbb fordulnak az internethez ahol több tucat álláskereső portálból válogathatunk.

Érdemes hát kiválasztani valamelyik nagyobbat álláskereső portált, pl. a profession.hu-t vagy az expressz.hu-t. Ezeken az oldalakon témakörök szerint csoportosított állásajánlatok közül válogathatunk kedvünkre. De még mielőtt megkezdjük a válogatás, fontos hogy rendelkezzünk önéletrajzzal (cv), és ha javítani akarjuk esélyeinket, érdemes ugyanezt angol, német nyelven is elkészíteni. Manapság az egy oldalas amerikai típusú önéletrajzot várja el szinte az összes álláshirdető. Tehát ha már ezzel is megvagyunk, akkor el lehet merülni az álláshirdetések böngészésében. Kiválasztjuk a szimpatikusakat állásajánlatokat és oda küldünk egy önéletrajzot e-mailben csatolva, vagy telefonon is jelentkezhetünk, de többnyire elvárás az önéletrajz ezért érdemesebb az e-mailes jelentkezés mellett maradni. 10 elküldött önéletrajzból átlagosan 4-5 visszahívásra lehet számítani.

Tehát térjünk is át az interjúra, ahová érdemes pontos elképzelésekkel menni a munkával kapcsolatosan. Mivel valószínűleg a munkával kapcsolatos terveinkről fog érdeklődni a munkáltató, hogy mennyi időre keresünk állást, mennyit szeretnénk keresni, és hasonló dolgokról. Fontos ugyanakkor még a jó megjelenés, és sokat dobhat az interjú elején, ha önéletrajzzal érkezünk, amit rögtön oda is adhatunk az interjúztatónak, akinek így nem kell kikeresnie a mienket, a sok többi jelentkezőé közül. Ha jó benyomással indítunk ugyanis, az nagyban megváltoztathatja az interjú kimenetelét.

Aki idáig eljutott az álláskeresésben, és betartotta a tanácsolt dolgokat, és azt a munkát keresi, amit épp ajánlanak neki, akkor jó esélye van rá, hogy foglalkoztassák is abban a munkakörben.

Aktuális rovat cikkei

Lacikám 90-dik születésnapjára

Nem tudom, hogy meghatódjak, vagy tréfálkozzak most veled?Hogy szeretettel, vagy mókásan, írjam én a versemet!Annyi minden történt velünk, az első találkozásunk óta,Több kötetnyi könyv lehetne, és nem csak néhány strófa. tovább..

Hogy unokáinkat is halljuk majd...

Sokan nem tudják, hogy motorozás közben olyan zajterhelés érheti a fülünket, ami már néhány perc után is maradandóan károsíthatja a hallásunkat. A megoldás meglehetősen egyszerű: füldugót kell használni, de persze nem mindegy, milyet. tovább..

Szilánkok 11.

Legyünk mértéktartók a dicsérettel  A darázs  Telepátia  tovább..

A dohányzásmentes életért!

Kezdődött az aluljárókkal, folytatódott a vasútállomásokkal, várókkal és tömegközlekedési megállóhelyekkel, ám a törvény lehet, hogy tovább szigorodik. A zárt közterületeken, vendéglátóhelyeken (kocsmák, bárok, diszkók stb.) is tilos lesz a dohányzás, ha az Országgyűlés elfogadja a módosítást, júliustól valószínűleg tilos lesz dohányozni a vendéglátóhelyeken, munkahelyeken. A bírságból befolyó pénzt csak egészségügyi célokra fordíthatnák. tovább..

Aktuális ajánlataink