| Több

Evita - musical 2 részben

Győri Színház előadásában tekinthetjük meg az Evitát. Nagyon jó szinészi teljesítményeket láthatunk. Úgy gondolom, hogy ez egy jól sikerült feldolgozás, érdemes a pénztárakhoz fáradni, és megváltani a jegyünket. 

Eva Peron életútja példa értékű a ma embere számára. Hitével és kitartásával, a szegénység kátyúját maga mögött hagyva az ország élére emelkedett. Életének mottója nem a fényűzés és a gazdagság elérése volt, hanem lelkében romlatlannak maradva segíteni másokon, reményt adni az elesetteknek. Az utca emberéből az elnök feleségévé válva adott millióknak hitet. "Visszajövök és millióké leszek!"- mondta halála előtt Evita Perón. Ötven évvel később jóslata beteljesedett. Mítosza élőbb, mint valaha: filmek készültek róla, könyveket írtak és ma is felbukkannak ékszerei a különböző árveréseken. Alakjának megjelenítéséhez Andrew Lloyd Webber komponált zenét, mellyel világhírűvé vált.

Evita

Fényképek az előadásról a www.papppeter.hu fotóportálon találhatók.

Fordította: Miklós Tibor

Vezényel: Zádori László és Rácz Márton

Evita ............................

Peron ..........................

Che .............................

Magaldi .......................

Kidobott szerető ..........

Család (6 fő) ...............

Berkes Gabriella/Szűcs Kinga

Tóth Sándor

Forgács Péter

Mohácsi Attila/Nagy Balázs

Tunyogi Bernadett

Bátyai Éva, Molnár Ági, Pörneczi Attila,Timkó János, Venczel Kovács Zoltán, Wolf Ildikó

A Győri Nemzeti Színház ének-, zene- és tánckara

Díszlet: Bátonyi György

Koreográfus: Venekei Marianna

Koreográfus asszisztens: Fekete Angéla

Karigazgató: Gál Anikó

Ügyelő: Karácsony Szilveszter

Jelmez: Tordai Hajnal

Zenei vezető: Zádori László

Korrepetítor: Kertes Anna

Súgó: Bedi Eszter

Rendezőasszisztens: Horváth Márta

Rendező:
Molnár László

Próbák kezdete: 2008. augusztus 26. 11.00
Bemutató: 2008. október 18.

Kultúra rovat cikkei

Angyalok erdeje

Egyedülálló és ráadásul látványos jótékonysági kezdeményezés részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Felvonulási térre december 6. és január 6. között. A rendezvény fő ékessége az az ötszáz darab díszesen felöltöztetett karácsonyfa, melyet különböző vállalkozások, cégek állítanak fel egy – egy, a közjót képviselő ügy szolgálatában. tovább..

„Számkivetettként kell élnem"

 Írja le így Beethoven a nagyothallók teljes szociális elszigetelődésnek jellemző vonásait, a nagyot hallást, mint betegséget. Valószínűleg a mai orvostudomány tudott volna rajta segíteni. „Mire meghalok..., arra kérem Önt (az orvosát, Prof. Dr. J. Adam Schmidt) nevemben, hogy írja le pontosan a betegségemet, ... hogy legalább velem megbékülhessen a világ halálom után ..." Ezeket írja Ludwig van Beethoven 1802-ben, épp 32 évesen, a Heiligerstadt-i végrendeletében. tovább..

Robbie Williams újra a Take Thatben

Az énekes 15 év után visszatért, hogy elkészítsék közös albumukat.Robbie Williams és a Take That négy tagja - Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange és Mark Owen - tavaly szeptemberben találkoztak, hogy új albumot készítsenek. tovább..

Nálunk is rekordot döntött a vb-döntő

Magyarországon minden második tévén a foci vb döntője ment vasárnap este, a spanyoloknál és a hollandoknál kis túlzással az egész ország látta a meccset. A FIFA mellett a tévések is sikerként könyvelhetik el az egy hónapos eseményt. tovább..

Aktuális ajánlataink